ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ

To 1525 Architecture Studio είναι ένα αρχιτεκτονικό γραφείο με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκε το 2022 από το Δημήτρη Σεργεντάκη και την Έλλη Γκολογκίνα. Ασχολείται με την αρχιτεκτονική μελέτη κατοικιών, ξενοδοχειακών μονάδων, εσωτερικών χώρων, χώρων για παιδιά, το σχεδιασμό επίπλου και συμμετέχει σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Ταυτόχρονα με την αρχιτεκτονική σύνθεση, δίνεται μεγάλη έμφαση σε όλα τα στάδια του έργου, αντιμετωπίζοντάς το ως ένα σύνολο, από την πρώτη γραμμή έως και την ολοκλήρωσή του. Μέσα από ένα δίκτυο συνεργατών, μηχανικών άλλων ειδικοτήτων κι εξειδικευμένων συνεργείων, γίνεται διαρκής αναζήτηση σύγχρονων τεχνικών και υλικών, παρέχοντας τα κατάλληλα εφόδια σχεδιασμού με σκοπό τη δημιουργία μιας αρχιτεκτονικής που εναρμονίζεται με τον τόπο, το κλίμα και τις ανάγκες του χρήστη της.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Κάθε έργο για εμάς αποτελεί μια πρόκληση και ταυτόχρονα μια ευκαιρία για να ανακαλύψουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που προσφέρει ο κάθε χώρος προς μελέτη. Στη συνέχεια, μέσω των σχεδιαστικών χειρονομιών, καλούμαστε να φέρουμε σε αρμονία και να καλύψουμε τις λειτουργικές ανάγκες, τις βιοκλιματικές απαιτήσεις και τις αρχιτεκτονικές αξίες, καταλήγοντας κάθε φορά σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Επιθυμία μας είναι, κατά την ολοκλήρωση του έργου, ο χώρος να προσφέρει μοναδικές ποιότητες στους χρήστες του.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Σύνθεση και σχεδιασμός κτιριακού έργου με γνώμονα τις ανάγκες που καλείται να εξυπηρετήσει το κτίριο. Αποτελείται από τα παρακάτω στάδια:
Προμελέτη, σε αυτό το στάδιο παράγονται σκίτσα, μακέτες και διαγράμματα, όπως προκύπτουν από την κατεύθυνση που δίνεται από τον πελάτη και τις δυνατότητες του χώρου, καταλήγοντας στη γενική διάταξη.
Οριστική μελέτη, με την ολοκλήρωση του παραπάνω, παράγονται όλα τα αρχιτεκτονικά σχέδια που αποτυπώνουν το κτιριακό έργο.
Φωτορεαλιστική απεικόνιση, στην οποία παρουσιάζεται η πρόταση με εύληπτο τρόπο, εστιάζοντας στα υλικά, στο φυσικό και τεχνητό φως και στις σχέσεις των χώρων μεταξύ τους.
Μελέτη εφαρμογής, η οποία αφορά σε δημιουργία τεύχους κατασκευαστικών σχεδίων, που θα οδηγήσουν στην κατασκευή του έργου προς αποφυγή αποκλίσεων από τη μελέτη.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Σε αυτήν τη μελέτη γίνεται  επαναπροσδιορισμός της γενικής διάταξης των εσωτερικών χώρων και αισθητική αναβάθμιση με σκοπό το σχεδιασμό μια πρότασης που καλύπτει τις νέες ανάγκες. Η μελέτη αυτή περιλαμβάνει αρχιτεκτονικά σχέδια που αφορούν στην νέα διάταξη, το σχεδιασμό ειδικών κατασκευών και επίπλων, την αναζήτηση και εφαρμογή υλικών, των φωτιστικών σωμάτων και διακοσμητικών αντικειμένων.

Στη μελέτη αυτή παραδίδεται κατασκευαστικό τεύχος με όλα τα σχέδια που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου καθώς και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ

Η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου ενός κτιριακού έργου, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην αρχιτεκτονική σύνθεση, καθώς έρχεται να συνδιαμορφώσει την οριστική εικόνα και λειτουργία του έργου, μέσα από διαδρομές, ζώνες πρασίνου κι υπαίθριους χώρους εκτόνωσης σε σχέση με το κτίριο. Ιδιαίτερα στο μεσογειακό κλίμα, όπου μεγάλο μέρος του χρόνου ο εξωτερικός χώρος χρησιμοποιείται ως προέκταση του εσωτερικού, δίνεται μεγάλη έμφαση στο σχεδιασμό του. Στη μελέτη αυτή προσδιορίζονται υλικά, μελετάται ο εξωτερικός φωτισμός, σχεδιάζονται υπαίθρια καθιστικά, χώροι πισίνας και στο τέλος παραδίδεται κατασκευαστικό τεύχος με λεπτομερή σχέδια για την υλοποίησή του.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΠΛΟΥ

Συχνά απαιτείται ο σχεδιασμός επίπλων ως μέρος του εσωτερικού σχεδιασμού ενός χώρου, ώστε να αξιοποιηθεί λειτουργικά στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, αποδίδοντας ταυτόχρονα ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα στο χώρο. Στη μελέτη αυτή δίνεται η δυνατότητα συνεργασίας με εξειδικευμένους συνεργάτες για την κατασκευή των επίπλων.

Έρευνα και μελέτη χώρων για παιδιά

Βασισμένοι στις αρχές του παιχνιδιού, τόσο ως δραστηριότητα, μέσα από την οποία ο χώρος βιώνεται με διαφορετικούς τρόπους, όσο και ως έννοια, μέσα από την οποία χρησιμοποιείται η αφαίρεση, σχεδιάζουμε χώρους για παιδιά, ενισχύοντας τη δυναμική του χώρου με στοιχεία τα οποία θα αποτελέσουν έναυσμα για ανακάλυψη και δημιουργία. Σχεδιαστικός στόχος είναι ο χώρος να φέρει δυνητικές χρήσεις, ώστε μέσα από την εξερεύνηση των παιδιών να δημιουργείται μια νέα κατάσταση σε αυτόν.

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ

Σε συνεργασία με μηχανικούς άλλων ειδικοτήτων μπορούμε να παρέχουμε το σύνολο των μελετών που απαιτούνται για την έκδοση οικοδομικών αδειών, πάντα συμμορφωμένοι με τους ισχύοντες κανονισμούς και διατάξεις.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΧΩΡΩΝ

Αναλαμβάνουμε την ανακαίνιση χώρων από το πρώτο στάδιο της αποτύπωσης μέχρι και το τελικό στάδιο της κατασκευής του. Στο σύνολο των υπηρεσιών της ανακαίνισης, περιλαμβάνονται, η αδειοδότηση, η αρχιτεκτονική μελέτη, η μελέτη εφαρμογής, η κοστολόγηση, η επίβλεψη και ο συντονισμός των οικοδομικών εργασιών.

ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Έπειτα από την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης και προς αποφυγή αποκλίσεων, κατά το στάδιο της κατασκευής παρέχουμε την δυνατότητα της επίβλεψης και του γενικού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων συνεργείων που συμμετέχουν στο έργο.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Δημήτρης Σεργεντάκης // Co – Founder

Γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο Κρήτης όπου αποφοίτησε με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Του έχει απονεμηθεί τιμητικός έπαινος από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, έχει συνεργαστεί με αρχιτεκτονικά γραφεία και γραφεία εσωτερικού σχεδιασμού, από τα οποία έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία σε έργα διαφορετικών απαιτήσεων και μεγεθών. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Από το 2022 διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο με την Έλλη Γκολογκίνα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Έλλη Γκολογκίνα // Co – Founder

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο Κρήτης όπου αποφοίτησε με διακρίσεις. Έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Gloucestershire της Αγγλίας, με θέμα Professional Studies in Children’s Play.  Αποτέλεσε μέλος της ερευνητικής ομάδας TIE LAB του Πολυτεχνείου Κρήτης, λαμβάνοντας διακρίσεις. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με ατομικές και ομαδικές δημοσιεύσεις. Έχει ασχοληθεί με την οργάνωση και το σχεδιασμό εκθέσεων. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχει συνεργαστεί με αρχιτεκτονικά και τεχνικά γραφεία, καθώς επίσης έχει ασχοληθεί με το σχεδιασμό γραφιστικών και μοτίβων για την εταιρεία ARTPECKERS. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Από το 2022 διατηρεί γραφείο με τον Δημήτρη Σεργεντάκη.

Κλεοπάτρα Μπαλατσούκα // Αρχιτέκτονας και Σχεδιάστρια Βιώσιμου Αστικού Περιβάλλοντος

Σπούδασε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (UTH). Μέρος των σπουδών της ολοκληρώθηκε στο Politecnico di Milano στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Κοινωνίας στην Ιταλία. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα (M.Sc.) στον Αστικό, Ενεργειακό και Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό – Πόλεις και Βιωσιμότητα στο Πανεπιστήμιο του Aalborg στη Δανία (AAU). Έχει εργαστεί με αρχιτεκτονικά και γραφεία αστικού σχεδιασμού στην Ελλάδα, τη Δανία και την Αυστρία. Η ακαδημαϊκή και επαγγελματική της εργασία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη συμπεριληπτικού και βιώσιμου σχεδιασμού που συνδυάζει αισθητικές, λειτουργικές και τεχνικές λύσεις. Στο 1525 Architecture Studio, η Κλεοπάτρα είναι ενεργά εμπλεκόμενη στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολλών έργων, προωθώντας ανθρωποκεντρικές προσεγγίσεις.

Έλενα Παχή // Σχεδιάστρια Εσωτερικών Χώρων

Γεννημένη στην Κέρκυρα. Έχει πτυχίο Arts in Interior Design από το AKTO Art & Design College. Έκανε πρακτική άσκηση στο 1525 Architecture Studio, όπου συνεργάστηκε με αρχιτέκτονες και συμμετείχε σε διάφορα έργα. Βασισμένη στη βαθιά της πεποίθηση ότι οι εσωτερικοί χώροι ασκούν βαθιά επιρροή στην ευημερία των ατόμων, προσπαθεί να δημιουργήσει περιβάλλοντα που αντηχούν με αρμονία και ζωντάνια.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

2016 – ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΕΡΓΟ: ORIGAMI CHAISE LONGUE

over

2015 – IDA GOLD AWARD

ΕΡΓΟ: ORIGAMI CHAISE LONGUE
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Home Interior Products
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: FAB LAB TUC, επιβλέπων καθηγητής: Αλέξανδρος Βαζάκας.

over

2015 – IDA HONORABLE MENTION

ΕΡΓΟ: ORIGAMI CHAISE LONGUE
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Interior Furniture
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: FAB LAB TUC, επιβλέπων καθηγητής: Αλέξανδρος Βαζάκας.

over

2014 – IDA SILVER AWARD

ΕΡΓΟ: MANY HAPPY RE-TURNS
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Other Product Designs
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων Πολυτεχνείου Κρήτης – TUC TIE lab
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ: Μαριάνθη Λιάπη, Έλλη Γκολογκίνα, Κωνσταντίνος – Αλκέτας Ουγγρίνης.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

2023– 11η BIENNALE ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

Συμμετοχή στην έκθεση με τα έργα Twins in Chanioti (Δύο εξοχικές κατοικίες στη Χαλκιδική) και Perivolos Residence (Μονοκατοικία στο Αρώνι Χανίων)

Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ/ Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Θεσσαλονίκη

2020–  ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΥΝΘΕΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΩΝ

Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό του Δήμου Χανίων με θέμα “ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΚΟ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ”

2016 – ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ – ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

Συμμετοχή στην έκθεση “Παρακαλώ καθίστε Κύριε Le Corbusier”

2014 – 19ΤΗ IPA WORLD CONFERENCE – INTERNATIONAL PLAY ASSOCIATION

Παρουσίαση άρθρου “Urban Entertainment, design strategies for public space based on play as a design tool”, Κωνσταντινούπολη

2013 – P-PUBLIC “ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ”

Συμμετοχή με δύο εφήμερες αστικές εγκαταστάσεις που ενισχύουν την περιπλάνηση στην πόλη μέσα αποό το παιχνίδι “Bet on!” και “Dizzy tree”, Χανιά

2011 – ΣΥΝΕΔΡΙΟ “ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ…ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ”

Παρουσίαση άρθρου με τίτλο “Κάνατε την πόλη βαρετή και τη ζωή γκρίζα.” Σύνθημα του Μάη του 68 ή παράπονο ενός παιδιού;
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας , Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Είμαστε στην διάθεση σας να συζητήσουμε και να μοιραστούμε μαζί σας όσα ονειρεύεστε για το χώρο σας.